Kategorie
 
 
 
 
 

Blog

Při výběru vhodného kalového čerpadla si musíme rozmyslet, jaké medium budeme čerpat. Zejména podle charakteristiky čerpané kapaliny lze nakonfigurovat správný typ kalového čerpadla.


Dalším důležitým údajem je místo instalace čerpadla. Do žump, septiků, tlakových kanalizací se zpravidla používá ponorné kalové čerpadlo. Povrchová kalová čerpadla nacházejí využití při vyčerpávání kalových jam, odvod kalů a splašků do výše položené kanalizace, v průmyslových aplikacích a podobně.

 

V popisech čerpadel na stránkách prodejců se uvádějí parametry čerpadel v maximálních hodnotách. Hlavně výtlak a průtok čerpadla. Je to z důvodu, že výrobci čerpadel nepočítají s tlakovými a průtokovými ztrátami, protože neznají délku a převýšení rozvodů v konkrétních instalacích. Ozřejmíme vám jak správně vytipovat parametry čerpadla abyste dostali z čerpadla dostatečné množství vody v požadovaném tlaku. Návod je možné použít pro ponorná i povrchové čerpadla a domácí vodárny.

 

V dnešní době je velkou výhodou mít vlastní studnu, hlavně v případě pokud máte zahrádku, nebo víte vodu ze studny využít k zásobování domu užitkovou nebo pitnou vodou. Samozřejmě vlastní studna přináší i finanční efekt v podobě úspory peněz za městskou vodu, což pocítíte hlavně pokud používáte studnu na zalévání zahrady.  

Před koupí samotného čerpadla do studny nebo vrtu si musíme zodpovědět pár otázek:

 

Zakoupili jste čerpadlo do studny a potřebujete ho rozchodit? Při instalaci ponorného nebo povrchového čerpadla na vodu platí pár zásad, které je třeba dodržet. Při nesprávné instalaci mohou vznikat problémy s dodávkou vody a v nejhorším případě může dojít k poruše nebo poškození čerpadla. Věříme že po správném nainstalování čerpadla nebo vodárny vám bude zařízení sloužit k vaší maximální spokojenosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze